"Istra pod jedrima" - Najava regate

Regata krstaša Pula - Poreč u organizaciji JK Delfin Pula i JK Horizont Poreč, koja će se održati od 23.-25.09.2022. Start regate bit će iz Pule a proglašenje i fešta održat će se u Poreču.

Na svojim službenim stranicama JK Delfin uputio je pozivnicu prijateljima i jedriličarima, da posjete već tradicionalnu  nezaboravnu regatu:

- Dragi naši prijatelji jedriličari, nezaboravne regate Raškog zaljeva su iza nas, malo smo pauzirali i uživali u krstarenjima, odmorili se i sad željno iščekujemo navigacijsku regatu krstaša Pula - Poreč kojom obilježavamo Dan Istarske županije.

Regata se boduje se za istarski kup krstaša - Argonaut Kup (AK).

Planirani START u subotu u 10h iz Pule.

ISTRA POD JEDRIMA regata krstaša by JK Delfin Pula i JK Horizont Poreč
Dragi naši prijatelji, jedriličari, zaljubljenici u jedra i takmičarski duh pozivamo vas na našu novu regatu krstaša kojom obilježavamo Dan Istarske županije regatavanjem iz Pule u Poreč. Svi ste...

Za petak se priprema i očekuje bogat program. Osigurani su besplatni vezovi u pu luci a u 19:00 h u organizaciji TZ Pula posjetitelje očekuje bogati i zanimljiv glazbeni i gastro program u gradu Puli.

U subotu je u 10:00 h Start Regate, Pula – Poreč a u 20:00 h večera i program proglašenja u Poreču.

Foto: JK Delfin

REGATA - RAZVRSTAVANJE BRODOVA
Jedrilice će biti razvrstane u grupe prema duljini preko svega (LOA). Organizator može izvršiti pripajanje pojedinih grupa u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih jedrilica što ne može biti razlog za protest. Startna lista sa podjelom u grupe biti će objavljena prije starta regate.

Rezultati regate će se utvrditi na temelju stvarnog jedrenog vremena (OPEN). Jedrilice sa valjanim, aktualnim premjerima (ORC, IRC, Kvarner Yardstick) mogu se natjecati i po premjeru, ako bude najmanje tri jedrilice u istom tipu premjera. Jedrilice koje jedre “u dvoje” bodovati će se u zasebnoj kategoriji.

Jedrilice koje jedre po OPEN razvrstati će se dodatno na tri divizije:

regatne, obiteljske i vintage.

Prilikom prijave natjecatelj sami odabiru grupu kojoj pripadaju.

OBITELJSKA JEDRILICA mora zadovoljiti najmanje tri od sljedećih uvjeta:

Roll flok ili roll genova, Roll glavno jedro, Dakronska bijela jedra, Paluba obložena tikovinom, Bimini, Fiksno instalirani solarni paneli, Propeler s fiksnim krilima, Starost preko 20 godina, Fiksno instaliran sidreni vinč

U grupu VINTAGE će se svrstati jedrilica ako je starija od 35g.

Regata će se dodatno bodovati i za Argonaut kup (AK) – istarski kup krstaša. Neki brodovi budu li dolazili na nekoliko regata JK Delfin mogu osvojiti i nagrade Argonaut kupa!

I.G.