Istarska županija nabavlja vatrogasnu brodicu

PULA – Istarska županija pokrenula je postupak nabave brodice za potrebe vatrogastva na moru u okviru projekta FIRESPILL, financiranog iz programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska INTERREG.

Procijenjena vrijednost javne nabave iznosi 1.400.000,00 kuna bez PDV-a, a u tu cijenu moraju biti uračunati svi troškovi i popusti koji uključuju: dobavu, transport, montažu i testiranje – stavljanje opreme u pogon što uključuje sav materijal, njegovu ugradnju te provjeru funkcionalnosti i ispravnosti isporučene opreme, te primopredaju robe i dokumentacije od strane nadzora ili predstavnika naručitelja.

U tekstu javne nabave, između ostalog, stoji da gospodarski subjekt koji se prijavljuje na ovaj natječaj mora dokazati sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti, zatim ekonomsku i financijsku sposobnost te tehničku i stručnu sposobnost.

Kriterij za odabir ponude je ekonomski najpovoljnija ponuda, a naručitelj će u sklopu tog kriterija vrednovati cijenu ponude te trajanje jamstvenih rokova za pogonske motore i cijelu brodicu. U slučaju da su dvije ili više valjanih ponuda jednako rangirane prema kriteriju za odabir ponude, Istarska županija će odabrati ponudu koja je zaprimljena ranije.

Primopredaja brodice će se izvršiti u akvatoriju Pulskog zaljeva, a planirani rok za izvršenje ugovora je 6 mjeseci od dana sklapanja ugovora o javnoj nabavi robe.

Tekst javne nabave objavljen je u Narodnim novinama, a više informacija možete pronaći i na web stranici Istarske županije.

J.K.