Ispred nas već tjedan ljetnih vrućina – Temperature i do 30 °C!

Jadran danas očekuje pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U početku bura, podno Velebita s jakim udarima, koja će poslijepodne okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 °C.

U nastavku tjedna postupno stabilnije, što osobito vrijedi od srijede, kad će biti i sve toplije, štoviše, temperature će u drugom dijelu tjedna biti primjerenije ljetu nego proljeću. Na krajnjem istoku zemlje vrijednosti bi lokalno mogle dosegnuti i visokih 30 °C, što osobito vrijedi za četvrtak, prognozirala je meteorologinja Tea Blažević za N1.

Vrućine u četvrtak je za HRT najavila i Tanja Renko iz DHMZ-a. Idućih dana još malo toplije te većinom sunčano, u srijedu i četvrtak na Jadranu ponegdje i sasvim vedro. U utorak će još biti moguć pokoji pljusak duž obale, a zatim stabilnije, uz uglavnom slab vjetar promjenjiva smjera. Srijeda i četvrtak bit će najstabilniji dani u idućem tjednu, ujedno i vrlo topli, a u četvrtak će ponegdje biti i vruće.

Pretežno vedro bit će i u petak. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab maestral koji popodne ponegdje može biti umjeren. Toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 23 do 29°C.

I.B.