FOTO Iskusni nautičari izbjegli pijavicu jer su ranije krenuli: "Nagledao sam ih se, ali su bili zvečka naspram ove"

Istarski nautičar iz Novigrada danas je sa svojom posadom na stranoj motornoj jahti imao susret s pijavicom koju su umalo izbjegli.  

- Prognoza je bila različita, čak su i vjetrove pogriješili. Isplovili smo iz Sukošana nešto ranije jutros, oko 6.00 sati. Pijavica je bila između Ista i Oliba. I doslovno je tih pet minuta bilo važno, jer nam je bila na putanji. Da smo krenuli, kako smo planirali, zasigurno bi bili u puno većim problemima - kazuje nam Nikola Pavičić koji je nautičar već 15 godina i plovi s iskusnom posadom.

- Valovi su bili preko 3 metra, pa smo stigli do Unija i u sigurnoj uvali odlučili smo prenoćiti. Vjetar se naglo okreće, stalno dižemo i spuštamo sidro. Nagledao sam se tih pijavica, ali bile su zvečka naspram ove - priča nam Nikola.

Njemu i posadi zaželjeli smo mirno more, kao i svim ostalim nautičarima, uz poruku: pratite prognozu i budite oprezni!

A u međuvremenu, čitatelj iz Dubrovnika, šalje nam fotografiju jedne, kako kaže "male" pijavice, koja se pojavila između grada i svjetionika Svetog Andrije.

Već sutra prognoze najavljuju bolje vrijeme, pa će i ovakvi kadrovi, zasad, biti iza nas.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Velika pijavica iznad Čiova
Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda najavili su ozbiljne promjene vremena, a one se i događaju. Nevrijeme prate i pijavice. Jučer i prekjučer su bile zabilježene kod Rovinja i Cresa, a danas se pojavila i jedna velika na kod otoka Čiova. Fotografije nam šalju čitatelji, a niže u člank…