Iskoristio nepažnju starijih osoba pa im ukrao novčanike

NOVI VINDOLSKI – Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Riječ je muškarcu koji je tijekom kolovoza i rujna u tri navrata na području Novog Vinodolskog pokrao dvije starije gospođe i jednog starijeg gospodina. Svi su hrvatski državljani. Kako navodi policija, muškarac je iskoristio njihovu starosnu dob, zdravstveno stanje i nepažnju te im je ukrao torbe s novčanicima, novcem, osobnim dokumentima i drugim predmetima, na plaži i na trgu, koristeći gužvu.

Mušku stariju i nemoćnu osobu je pak oštetio tako što je ušao u dvorište njegove obiteljske kuće te mu iz stražnjeg džepa hlača također ukrao novčanik s novcem i dokumentima. Ukupna materijalna šteta za sva tri slučaja procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen je manji dio ukradenih predmeta te su isti vraćeni vlasnicima, a muškarac je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

K.B.