Ishođena uporabna dozvola za novoobnovljenu rivu na Koločepu

DUBROVNIK – Županijska lučka uprava Dubrovnik ishodovala je uporabnu dozvolu za obnovljenu rivu u luci Donje Čelo na Koločepu. Riječ je o investiciji od gotovo 30 milijuna kuna, zahvaljujući kojoj će se osigurati uvjeti za uvođenje trajektne linije.

Projekt rive u Donjem Čelu predstavljen je prije godinu dana, a obuhvatio je pomorsko-građevinske radove na rekonstrukciji i dogradnji luke, koja je izgrađena još 1924. godine i od tada nije obnavljana. Riva je bila u prilično lošem stanju, iako je riječ o glavnom pristaništu za cijeli otok preko kojeg se odvija linijski putnički promet brodom Postira, kao i ukrcaj i iskrcaj brojnih turističkih izletničkih brodica tijekom ljetne sezone.

Foto: DNŽ

S nekadašnjih 35 metara dužine i 6,90 metara širine riva je danas duga 56 metara i široka 11 metara, što omogućuje privez trajekta s dubinom do 4,60 metara, a izgrađen je i operativni plato površine 37×18,70 metara.

Zahvaljujući projektu rekonstrukcije, Koločep će biti povezan s kopnom tijekom cijele godine, a otvara se i mogućnost uvođenja trajektne linije, priopćili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

J.K.