Irski, španjolski i riječki srednjoškolci posjetili Bakarske prezide

BAKAR - Učenici su imali priliku upoznati se s aktualnim radovima u vinogradu kao sto je vezivanje loze, a prionuli su sa zadovoljstvom i sadnji loze.

U sklopu Erasmus+ projekta 'Climate change studies and research in EU' učenici iz Prve sušačke hrvatske gimnazije i njihove kolege iz irskog Galwaya i španjolskog odnosno galicijskog grada Riauxoa posjetili su Bakarske prezide.

Gosti iz Irske i Španjolske ovdje će provesti pet dana. Uz Bakar su posjetili Rijeku i Kostrenu, a predstoji im posjet Parku prirode Učka. U sklopu projekta posvećenog klimatskim promjenama i očuvanju bioraznolikosti riječki gimnazijalci posjetili su Irsku i Španjolsku.

Domaćin u Bakru, odnosno na Bakarskim prezidima, bio je upravitelj Poljoprivredne zadruge Dolčina Boris Petković koji kaže da je ovo način da se glas o našoj kulturnoj baštini pronese diljem Europe, piše Tunera.info.

Učenici su imali priliku upoznati se s aktualnim radovima u vinogradu kao sto je vezivanje loze, a prionuli su sa zadovoljstvom i sadnji loze.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Pola stoljeća zaštite Bakarskih prezida
U sklopu Programa obilježavanja 50. godina zaštite Etnografske zone Bakarskih prezida- Takala, Udruga Praputnjak- kulturni krajolik organizira jednu posebnu izložbu veduta Bakarskog zaljeva pod nazivom “Odrazi vremena- priča u kamenu”. Otvaranje izložbe je ove subote, 22. listopada, u 19:00…