Interaktivna instalacija "Putovanje batanom" u Rovinju dobila prestižnu europsku nagradu!

ROVINJ - Studio Sonda dobitnik je brončane nagrade European Design Award za projekt interaktivne instalacije "Putovanje batanom", smještene u Eko muzeju Batana u Rovinju, koji je upisan u UNESCO-ov Registar najboljih praksi očuvanja nematerijalne kulturne baštine svijeta, priopćeno je iz ovog studija.  

- Jedan od naših radova, interaktivna instalacija za Ekomuzej Batana, službeno je dobitnik European Design Awards u Luxemburgu! EDAwards natjecanje slavi najbolji grafički dizajn, digitalnu komunikaciju i branding u Europi.

Nagrade priznaju i odaju počast izvanrednim dostignućima u različitim kategorijama dizajna, a postupak ocjenjivanja provodi međunarodno stručno povjerenstvo koje prijavljene radove procjenjuje na temelju kreativnosti, inovativnosti i kvalitete izvedbe.

Cilj ovog natjecanja je promovirati europsku izvrsnost u dizajnu i prikazati ju globalnoj dizajnerskoj zajednici i široj javnosti.Projekt za rovinjski Ekomuzej Batana nagrađen je broncom u kategoriji Digital Installations.

Instalacija je postavljena u Ekomuzeju Batana u Rovinju, upisanom u UNESCO-ov Registar najboljih praksi očuvanja nematerijalne kulturne baštine svijeta, a ovom je nagradom dobio priznanje na europskoj razini - poručili su.

D.G.