Institut Plavi svijet priprema se za nadolazeći dan dupina u kojem možete sudjelovati i vi

VELI LOŠINJ – Lošinjski edukacijski centar o moru organizira 30. po redu Dan dupina koji će se održati 1. i 2. srpnja na prostoru Instituta te na području Velog Lošinja.

Bogati program starta 1. srpnja u 10:30 sati u Institutu Plavi svijet, gdje će tijekom dana biti predstavljen Jadranski projekt dupin i koncept virtualne stvarnosti ‘Dupini i podvodna buka’ uz VR naočale. Isti dan od 19:30 u parku iza crkve St. Antuna opata u Velom Lošinju održat će se likovna radionica za djecu na kojoj će se prigodnim motivima oslikavati pločnik i platnene torbe, a organizirana je i “Potraga za skrivenim blagom” za mlade uzraste.

Istovremeno na istom mjestu održat će se i prezentacija projekata: Unapređenje i povećanje kapaciteta oporavilišta za morske kornjače na Lošinju’, LIFE Delfi – aplikacija Marine Ranger, ‘Čisti otok, čisto more’ – izložba oslikanih torbi, School as living lab – SALL.

Za ljubitelje mozgalica održat će se i pub kviz za koji je, zbog ograničenog broja sudionika, potrebna prethodna prijava koju možete obaviti putem brojatelefona 051/ 604 666 ili na email info@blue-world.org.

Detaljan program Dana dupina možete pogledati na Facebook stranici Instituta Plavi svijet.

J.K.