Inovativna mjerna pilot plutača za prikupljanje bioraznolikosti, usidrena za morsko dno

Američko-francuska tvrtka Ocergy objavila je da je BLUE ORACLE OCG-Data pilot sada usidren za morsko dno i da se podatci prenose na obalu u stvarnom vremenu.

Svi sustavi u potpunosti funkcioniraju. Cijeli konzorcij s nestrpljenjem ulazi u fazu 2 projekta i pokreće znanstvene programe. OCG-Data za offshore vjetroelektrane, inovativna je mjerna plutača za prikupljanje bioraznolikosti i metocean podataka koja je izgrađena u Brodosplitu, i isporučena za naručitelja tvrtku Ocergie, francuske podružnice američke tvrtke Ocergy.

Inovativna plutača za prikupljanje podataka prikuplja informacije koje će se koristiti za bolje razumijevanje svega, od turbulencije vjetra do zračnog i morskog života na lokaciji projekta.

Pilot jedinica, dio je Ocergijevog projekta 'Blue Oracle', plutače s Lidarom-optičkim radarom i podvodnom opremom za procjenu oceanskih resursa i karakterizaciju života u okolišu.

- Ponosni smo da smo dio ovog fantastičnog projekta! - objavili su u Brodosplitu.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Inovativna plutača za prikupljanje bioraznolikosti i metocean podataka izgrađena je u Brodosplitu
Američko-francuska tvrtka Ocergy otvorila je svoju prvu mjernu plutaču, OCG-Data za offshore vjetroelektrane. Inovativna plutača za prikupljanje bioraznolikosti i metocean podataka izgrađena je u Brodosplitu, i isporučena za naručitelja tvrtku Ocergie, francuske podružnice američke tvrtke Ocergy, na…