Imali su sreće! Američka obalna straža spasila 6 osoba koje su se doslovno utapale u oceanu!

DOMINIKANSKA REPUBLIKA - Brod na kojem su unesrećeni plovili potopio se gotovo 50 km sjeverno od Puerto Plate u Dominikanskoj Republici.

Američka je obalna straža zaprimila zahtjev za pomoć i to od dominikanske ratne mornarice koja je prethodno spasila drugu šestoricu unesrećenih s broda "Two Brothers" koji se potopio usred oceana, 50 km od najbliže obale. Nakon što su ih spasili ustanovili su kako postoji još šest članova posade, izgubljenih u moru.

"Na scenu" je ubrzo nakon poziva stupio američki helikopter MH-60 Jayhawk  s pripadnicima obalne straže koji su brodolomce ubrzo i pronašli. U trenutku kada su ih opazili bespomoćno su plutali držeći se za ostatke potonulog broda. Svih šestero ubrzo je podignuto u helikopter i prebačeno u bolnicu u Puerto Plati.

Foto:Screenshot/ US Coast Guard

- Vremenski uvjeti i nisu bili najbolji, no posvećenost poslu i obuka koju su naši pripadnici prošli omogućila je sretan završetak i uspješno spašavanje svih preživjelih u ovom brodolomu - izjavio je poručnik Jeb Slick, kopilot pristiglog američkog helikoptera.

Svi su 12 preživjelih brodolomaca u dobrom zdravstvenom stanju!

J.T.