Ima li Brač najljepša ljetna kina na Jadranu? Pogledajte predivne lokacije na kojima se uživa u filmovima!

BOL na Braču ima jedno od najljepših ljetnih kina u Hrvatskoj jer jedinstven je doživljaj gledati film s terase s koje puca pogled na Hvar i brodove koji plove morem. Ovo kino dio je putujućeg projekta Kino Mediteran od samog početka 2012. godine, a čiji je glavni cilj bio revitalizacija kino repertoara u manjim gradovima diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena.

Zahvaljujući ovoj priči Bol ima prvo u potpunosti digitalizirano otočko kino i prvo koje je počelo tijekom ljetnim mjeseci raditi svakodnevno. Partneri u projektu su Općina i Centar za kulturu Bol, a ako se na Braču zateknete čak i u zimskim mjesecima vikendom upravo u Bolu možete gledati najnovije filmove.

Kino Mediteran - Bol

Kroz ljeto hit naslovi stižu i u Supetar. Kino Mediteran je zajedno u suradnji s Gradom Supetrom i tamošnje kino u centru mista obnovio, nove su stolice, ulaz i pod, što uz vrhunsku sliku i zvuk pruža puno ugodnije filmsko iskustvo.

Kino Mediteran - Supetar

Malena Selca su dio putujućeg programa ovog projekta i održavaju se u predivnom ambijentu Didolića dvora u partnerstvu s TZ i Općinom Selca. Ljeti filmovi stižu u sklopu tri trodnevna gostovanja, a zanimljivo je da se barem dva puta tijekom zimskih mjeseci održavaju i projekcije u kino dvorani.

Evo što je u programu ovog tjedna

Iako smo u drugoj polovici kolovoza večeri su i dalje idealne za provesti ih u kino. Primjerice hit film "Ljeto kad sam naučila letjeti", koji nakon rasprodane splitske premijere možete uloviti i u ostalim ljetnim kinima Kino Mediteran mreže.

Kino Mediteran - Selca

Nakon hrvatskih premijera na Festivalu mediteranskog filma Split u kina diljem Dalmacije stižu "Colonia Dignidad" i "Zalazak sunca". Snimljena po istinitim događajima, čileanska "Colonia Dignidad" šokantan je, uzbudljiv i snažan film o sekti pod vodstvom mračnog vođe iz koje se nije jednostavno izvući. U novom filmu poznatog meksičkog redatelja Michela Franca, napetoj i nepredvidivoj triler-drami "Zalazak sunca" koja drži pažnju do zadnje minute, glumačku postavu predvodi slavni dvojac Tim Roth i Charlotte Gainsbourg.

Ljetno kino Bačvice od 20.-22. kolovoza domaćin je Revije srpskog filma koja se održava u partnerstvu s Vijećem srpske nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tijekom tri dana prikazat će se novi radovi srpskih redatelja (dvije epizode serije "Besa", filmovi "Vikend s ćaletom" i Realna priča"), a projekcije imaju i engleske titlove.

Na Bačvicama se u sklopu programa "Klasika al fresco" idućeg utorka prikazuje "Dodir zla" kojeg je snimio čest splitski gost, legendarni Orson Welles, a koji se smatra njegovim najboljim filmom i jednim od najboljih noir filmova klasične ere.

Novo u kinima je hit-triler "Djevojka iz močvare" redateljice Olivie Newman snimljen prema svjetskom bestseler romanu, a za najmlađe još igraju animirani i sinkronizirani "Malci 2: Kako je Gru postao Gru", "Tuljani specijalci" i "DC Liga Super-ljubimaca".

Uz standardne lokacije, ovog četvrtka Kino Mediteran turneja završava u Selcima na otoku Braču, a potom seli u Cavtat i Zadvarje.

Projekcije počinju u 21 sat, a ulaznice se na blagajnama mogu kupiti prije početka projekcije ili online na www.kinomediteran.hr

Sponzorirani sadržaj