Ilegalni priključci, krađe i cjevovodni gubici glavni su vodoopskrbni problemi u Zadarskoj županiji

ZADAR - U zadarskoj gradskoj upravi održan je sastanak s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina Zadarske županije te s predstavnicima policije, vatrogasaca i gradskog Vodovoda o stanju vodoopskrbne mreže, odnosno o zalihama vode na području županije. Neki dijelovi Zadra već neko vrijeme imaju probleme s opskrbom, a objavljeno je i zašto.

Pojedina naselja i domaćinstva imaju problema s vodoopskrbom, a to je posebno izraženo u područjima visokih zona grada Zadra, gdje posljednjih tjedana imaju učestalih problema s nestašicom vode ili niskim tlakom u vodoopskrbnom sustavu. Na sastanku je zaključeno kako su količine vode kojom raspolaže Vodovod Zadra dostatne za aktualne potrebe, ali da do problema u vodoopskrbi dolazi zbog rušenja tlakova u sustavu.

Razlog tome su, istaknuto je, ilegalni priključci, krađe vode s hidranata, a dobrim dijelom i gubitak vode u samom sustavu.

Zbog krađe vode policija, kažu, obrađuje više slučajeva, a kako bi se zaustavile takve radnje u budućnosti, svi sudionici sastanka usuglasili su se u odluci da svatko na području svoje jedinice lokalne samouprave pojača nadzor i kontrolu.

K.B.