Ikona rivijere, brod “Makarski Jadran” promijenio vlasnika: “Preuredit ćemo ga, ali tradicija ostaje u Makarskoj”

MAKARSKA – Mito Mravičić više nije vlasnik “Makarskog Jadrana”, a brod, skupa s brendom i posadom, otišao je u ruke brodara Nikole Šiljega iz Makarske. Šiljeg već neko vrijeme radi na preuređenju broda, no kako nam je otkrio, većih promjena neće biti.

– Zadržao sam ljude, nastavljamo iste izlete, a kad me pitate je li teret nastaviti voditi brod koji je na čelu imao prepoznatljivog Mitu, ali nije… Sve ide naprijed, prilagodit ćemo se – kazao je Šiljeg za Makarsku danas, inače vlasnik broda “Viganj”, koji je naglasio kako nije od riječi, nego više od djela.

– Nadam li se sezoni? Pa nada umire zadnja. Nadajmo se da će biti posla, kazao je Šiljeg.

Mito Mravičić kaže kako ne treba sumnjati u djela kad se radi o Šiljegu, jer ga drži vrijednim i odgovornim čovjekom.

– Javilo mi se za kupnju broda njih 10-ak, ali nisam htio da brod ode van grada. Htio sam da ostane tu i da se nastavi tradicija. Bilo mi je važno da novi vlasnik zadrži posadu, jer su ti momci korektno i pošteno radili.

Mogu reći da je upravo jedan od mojih momaka išao na veliki brod i završio Pomorsku školu. Takvih je bilo sigurno 5,6, koji su išli na brodove koji voze po tri ili četiri tisuće turista, kazao je Mravičić.

– Ja se nadam da smo ostavili dobar glas. Vjerujem da neće biti problema, ali ako štogod zaškripi, Mito je tu, poručuje Mravičić za kraj.

D.G.