Idući tjedan počinju radionice o natječajima vezanim uz ribarstvo

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Plodovi mora idući tjedan počinje s informativnim radionicama za sve zainteresirane koji se žele prijaviti na natječaje vezane uz ribarstvo. Radionice će se održavati na otoku Ugljanu, Dugom otoku te u Zadru, od 14.- 25. ožujka.

Riječ je o natječajima koji se provode u okviru Mjere 3. “Skraćivanje lanca opskrbe, plasman ribe i proizvoda ribarstva i akvakulture te jačanje pozicije ribarskog sektora” i Mjere 2. “Ulaganja u valorizaciju i promociju ribarske i maritimne baštine”.

Najveći iznos pojedinačne potpore za natječaj u okviru Mjere 3. iznosi 2,500.000 kuna, a postotak sufinanciranja je od 50 do 100 posto. Na natječaj se mogu prijaviti svi koji namjeravaju ulagati u gastropunktove, u maloprodajne prostore proizvoda ribarstva i akvakulture, zatim u komunalnu infrastrukturu potrebnu za uspostavu prodajnih mjesta svježih i gotovih proizvoda ribarstva i akvakulture, potom u osmišljavanje i razvoj jedinstvene oznake i vizualnog identiteta koji predstavljaju ribarsku zajednicu LAGUR područja, te za daljnju edukaciju o ribarstvu i akvakulturi.

Za natječaj u okviru Mjere 2. “Ulaganja u valorizaciju i promociju ribarske i maritimne baštine” najveći iznos po projektu iznosi 3,500.000 kuna, a postotak sufinanciranja je od 50 do 100 posto.

U ovu kategoriju ulaze aktivnosti koje se odnose na:

– ulaganja u infrastrukturu čiji je cilj edukacija i promocija ribarske i maritimne baštine

– ulaganja u nove tehnologije i opremu za kreiranje novih turističkih sadržaja te razvoj digitalnih aplikacija, softvera, programa koji se odnose na suvremen pristup ribarskoj i maritimnoj kulturnoj baštini i identitetu

– osmišljavanje/razvoj, izrada i provedba edukativnih i zabavnih sadržaja i aktivnosti u svrhu promocije ribarstva i/ili promicanja potrošnje ribe i morskih organizama i/ili valorizacije ribarske i maritimne baštine i/ili očuvanja i zaštiti morskog okoliša

– potpore organizaciji i provedbi manifestacija i drugih događanja povezanih sa ribarstvom i ribarstvenim područjima

Raspored radionica možete pronaći OVDJE.

J.K.