Idući tjedan počinje obnova starog pokretnog mosta u Trogiru

TROGIR – Iz Hrvatskih cesta potvrdili su da od idućeg tjedna počinje sanacija starog pokretnog mosta Trogir na županijskoj cesti ŽC6136. Radovi počinju 21.09.2021. godine u 9 sati, kada će se za potrebe izvođenja radova ograditi područje građevinskog zahvata te će biti zabranjen promet pješaka i vozila preko mosta.

Ugovor o izvođenju radova potpisan je s tvrtkom Spegra d.o.o. iz Splita u vrijednosti od 20.220.459,92 kuna (bez PDV-a) i ugovornim rokom izvođenja radova od 8 mjeseci. Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Geoexpert-IGM d.o.o., dok je usluga stručnog nadzora ugovorena s Institutom IGH.

S obzirom da će zbog radova biti onemogućen promet starim mostom, Hrvatske ceste i Grad Trogir će za potrebe dnevne migracije pješaka u centru grada kao zamjenski pravac osigurati bez naplate brodsku liniju Gradska riva – Čiovska riva, dok će se za potrebe automobilskog prometa koristiti novoizgrađeni Čiovski most.

Obnova starog mosta uključuje demontažu čelične pokretne rasponske konstrukcije koja će se podići specijalnim dizalicama i spuštati na plato smješten u morskom tjesnacu, dok će se zbog ekoloških i tehničkih uvjeta izrada antikorozivne zaštite izvesti unutar tvornički kontroliranih uvjeta. Radovi na mostu uključivat će i obnovu kompletne strojarske i elektro opreme, kao i kolničku konstrukciju. A u planu je postavljanje i dekorativne rasvjete.

K.B.