Idući tjedan na Pagu počinje mala škola rukometa i odbojke

PAG – Rukometni klub Pag i ove je školske godine organizirao malu školu rukometa i odbojke za mališane s Paga. Interes je velik, sve grupe su popunjene, a programi se provode sukladno epidemiološkim mjerama.

Sportski programi nisu rekreativnog karaktera, već profesionalnog s ciljem razvoja sporta i klupske igre na području otoka Paga. Školu malog rukometa upisalo je 39 djece od 6 do 15 godina, dok je Školu odbojke rukometnog kluba Pag upisalo 26-tero djece od 6 do 15 godina. Cilj ovih programa je stvoriti zdravu sredinu s kompletnim programom razvoja djece u sportu, te omogućiti djeci, kao i roditeljima kvalitetnu edukaciju i kompletnu brigu oko razvoja djeteta i njegovog zdravlja.

Foto: TJ Studio

Program vode profesionalni, licencirani treneri – za rukomet Nikolina Prtorić, a za odbojku Toni Galić, a povremeno će se uključivati i razni predavači iz sportskih klubova koji će jednom mjesečno održavati predavanja za roditelje ( kineziolozi, športska medicina, športski psiholozi, nutricionisti i sl.).

Svi treninzi su zatvorenog tipa, bez roditelja, kako bi se mogla postići maksimalna koncentracija i pažnja polaznika, ali i zbog epidemioloških mjera.

Škola malog rukometa počinje u utorak 5.10.2021. godine u 18:30 u Školskoj sportskoj dvorani u Pagu, a djeca na trening trebaju ponijeti čiste tenisice, vodu, rezervnu majicu i ručnik. Isti naputci vrijede i za Školu odbojke koja također počinje u Školskoj sportskoj dvorani, u utorak, 5.10.2021. godine u 19:45 sati.

Detaljne informacije su na službenim web stranicama kluba www.rk-pag.hr.

K.B.