Iduće godine otvara se najveći akvarij na svijetu

Na otoku Yas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u sklopu vodenog parka koji se prostire na 183 tisuće četvornih metara dovršava se najveći akvarij na svijetu.

U akvariju zapremnine 25 milijuna litara živjet će 68 tisuća morskih životinja koje će posjetitelji moći promatrati kroz prozor visok 20 metara.

Foto: SeaWorld Abu Dhabi

Tema akvarija biti će “beskrajni ocean” pa će i njegov izgled biti poput prirodnog morskog staništa s brojnim grebenima. Među brojnim atrakcijama biti će i interaktivne izložbe koje će posjetitelje voditi na putovanja od Sjevernog do Južnog pola.

Foto: SeaWorld Abu Dhabi

Tu je i projekt Yas Island SeaWorld Research and Rescue Center – istraživački centar koji će se baviti se proučavanjem mora, brigom o okolišu, spašavanjem ugroženih biljnih i životinjskih vrsta, ali i edukacijom posjetitelja. U sklopu vodenog parka predviđene su i ekološke akcije s ciljem podizanja globalne svijesti na potrebu očuvanja našeg planeta.

Kako se može doznati sa službene web stranice projekta, većina radova je pri kraju i akvarij bi trebao po planu biti otvoren iduće godine.

J.K.