I u Saboru o nestaloj jahti: "To je scenarij dostojan Alana Forda"

Saborski zastupnici su mjesec dana odmarali, pa se vratili su se u svoje klupe. Proljetno zasjedanje otvorili su uobičajenim aktualnim prijepodnevom tijekom kojega o aktualnim temama propitkuju premijera i ministre.

Domagoj Hajduković Socijaldemokrati postavio je pitanje o blokiranoj luksuznoj jahti ruskog oligarha koja je prije tri mjeseca iz marine u Betini nestala.

- Ovo je scenarij dostojan Alana Forda i Dubravka Matakovića, za rubriku Vjerovali ili ne. Da cijela situacija bude još bizarnija, postoji povjerenstvo sa 16 ljudi, koje ste vi osnovali i koje služi samo kontroli sankcijskih mjera. Možete li nam objasniti što se to, zaboga, dogodilo, upitao je premijera.

- Dijelim nezadovoljstvo zbog nestanka jahte koja je bila zapečačena. Očekujem izvješće od nadležnih službi jer se tako nešto ne smije događati. Odgovoran za takav propust će odgovarati - rekao je Andrej Plenković.

Hajduković mu je odgovorio kako se nada da će biti uvjerljiviji pred kolegama iz EU-a i NATO-a.

- Ovo je pokazatelj koliko smo neorganizirani, koliko je vaša vlada nesposobna. Ovo je brod od 35 metara. Niti luka, niti policija, niti obalna straža, nitko o tome ništa ne zna. Molim vas da istraga bude što hitnija, temeljitija.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Gašpar za Slobodnu Europu: “Ne može se dogoditi da odbjegla jahta prođe pola Jadrana, a da se jedan takav brod ne vidi”
Hrvatske vlasti provode istragu o okolnostima nestanka 35-metarske jahte “Irina VU” iz marine u Betini na Murteru, pred tri mjeseca. Luksuzna 35-metarska jahta “Irina VU”, model Sunseeker Predator 115, isplovila je, prema navodima internetskim servisima koji satelitski prate kretanje brodo…