HUMANITARNI MARATON DO TIVTA Splitski maratonac stigao do Dubrovnika

DUBROVNIK – Splitski maratonac Kristijan Sindik trči humanitarnu utrku “Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana”. Trkački pohvat započeo je u četvrtak krenuvši iz Splita, na na Međunarodni dan borbe protiv raka. Trči jedan maraton dnevno, a krajnji cilj mu je Tivat do kojeg će istrčati ukupno 295 kilometara i to u svrhu prikupljanja donacija za Odjel dječje onkologije KBC-a Split.  Za male pacijente do sada je prikupljeno 150 tisuća kuna koje će se utrošiti za nabavku difuzijskih volumetrijskih pumpi.

– Objedinio sam strast prema trčanju, moja dva grada s kojima sam emotivno vezan i KBC Split jer sam sam bivši onkološki bolesnik. To je tema koja je marginalizirana u ovo vrijeme nauštrb jedne druge teme oko koje se cijelo vrijeme priča. Treba naglasiti i da djeca iz Dubrovnika idu na liječenje u KBC Split – izjavio je Kristijan Sindik te pozvao sve da se priključe akciji.

U Dubrovniku su mu se pridružili i dubrovački atletičari, a na Stradunu ga je dočekao gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

– Pozdravljam ovakve akcije i nevjerojatnu upornost i izdržljivost Kristijan i njegovog tima trkača koji su do Dubrovnika pretrčali gotovo 250 kilometara kako bi se skupila sredstva za naše najmlađe. U ime svih Dubrovkinja i Dubrovčana, želim im puno sreće do njihovog konačnog cilja i pozivam sve koji mogu da im se priključe – izjavio je gradonačelnik Franković tijekom susreta sa Sindikom.

Akciji se mogu priključiti svi, a ideja je da donatori “kupuju kilometre” kroz donacije od minimalno 100 kuna po kilometru. Donacije se uplaćuju izravno na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Splita prema Tivtu krenuo 7-dnevni 300 km dug humanitarni maraton