HTZ izdvaja više od 1,2 milijuna kuna za sadnju stabala u 116 turističkih zajednica

Na 20. sjedni Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, koju je vodila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac imeđu ostalog je usvojena  Odluka o raspodjeli sredstava lokalnim turističkim zajednicama za nabavu sadnica stabala u 2022. i 2023. godini u okviru projekta „Hrvatska prirodno tvoja“ („Croatia naturally yours“).

Riječ je o nešto više od 1,2 milijuna kuna koji će biti raspoređeni na ukupno 116 turističkih zajednica sukladno njihovim prijavama za nabavku sadnica koje su namijenjene turističkim destinacijama u cilju smanjenja ugljikova otiska.

Riječ je o nešto više od 1,2 milijuna kuna koji će biti raspoređeni na ukupno 116 turističkih zajednica sukladno njihovim prijavama za nabavku sadnica koje su namijenjene turističkim destinacijama u cilju smanjenja ugljikova otiska. Na ovaj će način Hrvatska doprinijeti ispunjenju ciljeva iz Glasgowske deklaracije o šumama i korištenju zemljišta - Glasgow Declaration on Forests and Land Use, kao i daljnjem održivom razvoju turizma.

- Na kraju smo 2022. godine u kojoj je turistički sektor ostvario odlične rezultate na temelju kvalitetne pripreme te kontinuirane izvrsne suradnje svih dionika u sustavu. Hrvatska od 1. siječnja 2023. godine ulazi u euro zonu i šengenski prostor te je pred nama nastavak integracije razvojnih, marketinških i promotivnih aktivnosti temeljenih na Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. godine. Danas smo usvojili važne dokumente za organizaciju rada Hrvatske turističke zajednice u narednoj godini pomoću kojih nastavljamo jačati poziciju Hrvatske na svjetskoj turističkoj karti. Zahvaljujem svim članovima Turističkog vijeća i Skupštine na doprinosu te čestitam na izvrsnim ovogodišnjim rezultatima - poručila je ministrica Nikolina Brnjac.

I.B.