Hrvatski timovi ove su godine briljirali na Full Moon regati!

Posebno je uspješan bio ORCA tim koji je postigao rezultate o kojima se zaista treba pričati i na koje treba biti ponosan!

Full Moon regate otvorile su i Argonaut kup – istarski kup krstaša koji se od 2015. održava na nivou Istre, a u zadnje dvije godine proširena je suradnja i s klubovima na Kvarneru. U 3. izdanju međunarodne regate Full Moon sa 111 prijavljenih brodova u dvije regate i jakoj konkurenciji na regatnom polju hrvatski timovi iz cijele Hrvatske ušli su u cilj 1. i 4. na Full Moon Night Sprint i 4. i 5. na Full Moon Day Race Pula – Mali Lošinj.

Na Full Moon regatama okupio se zanimljiv profil sportaša jedriličara i rekreativaca koji su se takmičili s brzim racing jedrilicama, performance krstašima i krstašima. Međunarodni sudac Ted Weidlich iz Pule dodjeljivao je pravdu na regatama.

Foto: JK Delfin

- Imali smo puno grupa unutar Grupe Racing i Cruising, prema dužini broda (OPEN natjecanje), a posebno smo izdvojili i dvojce te brodove koji su imali važeće certifikate ORC International iORC Club u grupu ORC (Offshore Racing Congress). Time želimo motivirati natjecatelje razvijajući zdravi sportski duh svrstavajući ih u Grupe sa sebi sličnima. Tu su najviše patili u Grupi Racing Performance Cruiseri koji su svrstani sa laganim i novijim Racerima. U budućnosti s još većom brojkom natjecatelja moći ćemo razdijeliti i tu kategoriju. Slobodna sam reći da su svi koji su sudjelovali pobjednici i mi kao organizatori jer je prošlo bez ozljeda. Pucale su rande, klizači na glavnim jedrima, posade su dobro i to je najvažnije, a brodovi će se popraviti - izjavili su iz JK Delfin


Pored CODE X Croz sailing tim s Darkom Hajdinjakom iz JK Neverin Čavle koji je ukupno prvi ušao u cilj na regati Full Moon Night Race izniman plasman je postigao i tim ORCA iz Pule na B. First 40,7 s kormilarom Davor Zanini. Davor Zanini, pulski poduzetnik, jedan od osnivača JK Delfin i dugogodišnji član JK Vega iz Pule s timom ORCA je ušao 4. u cilj na noćnoj regati u Puli i 5. na navigacijskoj regati Pula – Mali Lošinj u gradu Mali Lošinj.

Foto: JK Delfin

- Prisjetimo se da su na ORC prvenstvu održanom u Šibeniku 2020. Karlo Kuret iz Splita i njegov tim bili prvi, a Davor Zanini iz Pule i ORCA sailing tim bili su drugi. ORCA Sailing tim je 7 godina vozio ORC Cup Hrvatske i bili su jedina posada iz Istre koja je nastupala na državnom prvenstvu. Ulazak u cilj kao četvrti na Full Moon Night Race smatramo odličnim plasmanom jer je bila jaka konkurencija na regatnom polju. U svojoj Grupi R3 (Open) ORCA Sailing tim je na Full Moon Night Sprint i Full Moon Days Race ostvario 1.mj. - izjavila je Sanja Vale Čupić, predsjednica JK Delfin.

- Napokon regata u Puli, velika, potvrdilo se to i ovoga puta. Evo bilo nam iznimno uzbuđenje odjedriti ovu odlično osmišljenu i organiziranu regatu. Na sreću, ostvarili smo i dobar rezultat za Pulu i Istru uz iznimno zahtjevne uvjete, pokoju pogrešku i nezgodu naravno. Iznimno dobra atmosfera je vladala, na brodu, s dugotrajnom koncentracijom, i odjedrili smo, i iskoristili svaku šansu - dodao je Arsen Brajković iz Sailing tima ORCA.

Bravo!

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Treće izdanje “Regate punog mjeseca” pripalo je posadi sa slovenskim kormilarom
Regata je dugačka 42 milje, točnije od Pule do Malog Lošinja, a pobijedila je posada krstaša “Cleansport One” predvođena Slovencem Marjanom Kočilom! Na natjecanje koje je organizirao pulski “Delfin” u suradnji s lošinjskim “Jugom” prijavilo se čak 111 posada, tj. oko pet stotina jedriličara iz Hrvatske i svijeta! Jako je