Hrvatski tim za traganje i spašavanje danas odlazi u pomoć Turskoj

ZAGREB - Hrvatski tim za traganje i spašavanje, koji se sastoji se od 40 pripadnika s opremom i 10 pasa za spašavanje, poslijepodne odlazi u pomoć Turskoj koju su danas pogodili razorni potresi.

Hrvatski tim za traganje i spašavanje poslijepodne odlazi u pomoć Turskoj, koju su danas pogodili razorni potresi, najavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Radi se o modulu srednje kategorije za urbano traganje i spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite koji se sastoji se od 40 pripadnika s opremom i 10 pasa za spašavanje.

Turska je zatražila međunarodnu pomoć putem Koordinacijskog centra za odgovor na hitne situacije (ERCC - The Emergency Response Coordination Centre) Mehanizma unije za civilnu zaštitu Europske komisije.

Republika Hrvatska je, u koordinaciji Operativnog centra civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, ponudila pomoć modula za urbano traganje i spašavanje srednje kategorije (MUSAR) koju je Turska prihvatila.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Novi razoran potres u Turskoj od 7,7 po Richteru! Iz ruševina izvučene i dvije Hrvatice!
EMSC je upravo objavio da je Tursku pogodio još jedan razorni potres, jačine 7,7 po Richteru. Another - relatively mild - earthquake was felt in Israel a short while ago; the source was another earthquake in Turkey, measured at magnitude 7.5. Attached: footage of a building that collapsed