Hrvatski olimpijski odbor nagradio braću Fantela za olimpijsku broncu

Braća Šime i Mihovil Fantela nagrađeni su od Hrvatskog olimpijskog odbora za svjetsku broncu osvojenu na Svjetskom prvenstvu klase 49-er u Kanadi.

Njihov otac Edo Fantela, inače izbornik Hrvatskog jedriličarskog saveza, bio je ponosan. Nakon dodjele nagrada koja je održana u Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu je kazao:

– Šime i Mihovil su ovo priznanje zaslužili, uostalom, i očekivali smo ga. U sljedećoj godini glavni cilj je Europsko prvenstvo, kao i ostvariti normu za Olimpijske igre - kratko je rekao Edo Fantela.

Braća Fantela sa svjetskom broncom nagrađeni su kategoriji najuspješnijih štafeta, parova i posada s veslačkim europski prvaci Martin i Valent Sinković.

U ime zadarskog jedriličarskog dvojca Šime Fantela je kao idući cilj najavio Olimpijske igre u Parizu za koje će dogodine trebati osvojiti vizu.

- Jedrit će u Marseillu koji je najbolje mjesto za jedrenje u Francuskoj, kazao je Šime Fantela koji je nagradu krovne sportske organizacije dobio i za olimpijsko zlato kojeg je 2016. godine u Riju osvojio s Igorom Marenićem.

Priznanje HOO-a za sportski pothvat godine dobili su umirovljeni hrvatski branitelji Werner Ilić i Martin Cruickshank za pothvat Veslom preko Atlantika.