Hrvatski kapetan spasio dječaka u gumenom čamcu: "Dva dana brodovi su samo prolazili pored njega!"

Jadan dječak, proveo je dva dana na moru. Mnogi su brodovi prolazili kraj njega, ali, nitko se nije zaustavio da ga spasi, i to 60 nautičkih milja od obale Tunisa. Ponosan sam, ipak na nas i našu posadu, objavio je hrvatski kapetan Vladimir Šeparović na svom Facebook profilu, a koje je prenijela njegova bivša srednja Pomorska škola i to ona u Zadru.

Dječak je plutao dva dana na otvorenom moru kod grada Kelibia i za njime je pokrenuta opsežna potraga koja nije dala rezultate punih 48 sati. Sve dok ga nije pokupila posada broda pod vodstvom hrvatskog kapetana, prenose 24 sata.

https://www.facebook.com/pomskzd/posts/pfbid02ySEoyUaRsbkfj2HdNtLruvJ98otVCGo77L3Kjp6C4EEVzhLBcfq18B51MfoHi3DJl

- Dječak je prvo nazvao mamu i javio joj je da je živ - napisao je kapetan Šeparović

Zadarski pomorac je pohađao srednju Pomorsku školu kao i njegov brat Toni i sestra Kristina, a sami dolaze iz obitelji poznatih velolučkih pomoraca, a komentatori na društevenim mrežama  su zaključili kako je legendarna srednja škola odgojila ne samo vrsne pomorce nego i dobre ljude.

Dječak je plutao u gumenom čamcu, imao je vesla, a što se točno dogodilo i kako se našao plutajući ispred jednih od najpoznatijih tuniških ljetovališta - nije poznato.

Petra Mustać