HRVATSKI APSURDI Od traktora napravio turistički vlakić pa ozlijedio njemačku turistkinju

CRES – Nesvakidašnji događaj zbio se prije dva dana u mjestu Beli na otoku Cresu. U prometnoj nezgodi teže je ozlijeđena 62-godišnja njemačka državljanka koja je ispala iz ilegalnog turističkog vlakića.

Nesreća se dogodila na lokalnoj cesti Beli-kamp Brajdi. Riječ je o makadamskoj cesti, koja očito nije prilagođena za vozila poput turističkog vlakića, iz kojeg je zbog neprilagođene brzine u jednom trenutku ispala 62-godišnja njemačka državljanka, koja je zadobila teške ozlijede i prevezena je u KBC Rijeka. U trenutku nesreće u vlakiću su bila 4 njemačka turista.

Da stvar bude gora, policija je tijekom očevida utvrdila da je vlakić zapravo neregistrirano vozilo, bez tehničkog pregleda i bez obveznog osiguranja, koje je 38-godišnjak samonicijativno, od traktora s priključnim vozilom, prenamijenio u tzv. turistički vlakić.

“Kreativni poduzetnik” kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja nesreće, a zaradio je i prekršajnu kaznu u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i
Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Budući da nije ishodio ni odobrenje za obavljanje djelatnosti prijevoza osoba, o svemu je obaviještena i nadležna jedinica lokalne samouprave.

K.B.