Hrvatska turistička zajednica i TZ Istarske županije službeni destinacijski partneri Machineseeker EHF Champions League

Rukometna liga prvaka Machineseeker EHF Champions League stiže u Hrvatsku i to zahvaljujući njihovoj suradnji s dva nova partnera – Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom Istarske županije. Riječ je o suradnji uspostavljenoj uoči početka dijela sezone koji se odigrava u 2024. godini, suradnja obuhvaća dvije sportske sezone, a ovime su HTZ i TZ Istre postali službeni destinacijski partneri ovog elitnog europskog klupskog rukometnog natjecanja kojeg organizira Europska rukometna federacija.

- Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Hrvatskoj turističkoj zajednici i Turističkoj zajednici Istarske županije na naše elitno muško klupsko rukometno natjecanje. Uz obje zajednice kao novim partnerima, cilj nam je postaviti nove sponzorske trendove, a kako su oba partnera već bila uključena u rukomet, sigurni smo da će suradnja u budućnosti samo jačati - izjavio je David Szlezak, direktor marketinga EHF-a.

Prestižnim sportskim partnerstvom hrvatski turizam dobiva posebne prednosti od niza prava u Machineseeker EHF Ligi prvaka, osiguravajući značajnu vidljivost na svim utakmicama, kao i digitalnu prisutnost na portalu eurohandball.com i EHFTV-u, OTT platformi Europske rukometne federacije (EHF).

Novu suradnju prokomentirao je i Kristjan Staničić, direktor HTZ-a. „Suradnja s Europskom rukometnom federacijom predstavlja odličan način dodatne promocije Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije na brojnim inozemnim tržištima, ali i kao destinacije koja svojom raznolikom ponudom i kvalitetnom infrastrukturom dokazano može biti domaćinom velikih međunarodnih sportskih događanja. Ovom suradnjom i domaćinstvom dugoročno osnažujemo turistički identitet, kako Istre, tako i Hrvatske u cjelini. Ovime će naša zemlja ponovno biti u fokusu sportske, ali i turističke javnosti, a tu je i uvijek značajna vidljivost i promocija s posebnim naglaskom na naša najvažnija inozemna tržišta obzirom da se utakmice europske lige igraju u čak 19 zemalja. Siguran sam kako će svi sudionici iz Istre i Hrvatske ponijeti samo lijepa sjećanja i želju za ponovnim dolaskom u našu zemlju“, izjavio je direktor Staničić.

Liga prvaka Machineseeker EHF za rukometaše predstavlja premium natjecanje europskog klupskog rukometa u kojem se natječu najbolje europske rukometne momčadi.

Da je Istra kao destinacija vrhunske ponude već prepoznata i po iznimnoj paleti sportskih doživljaja potvrdio je istarski župan Boris Miletić: „Sport i turizam su dvije grane koje se savršeno nadopunjuju, što svakako potvrđuju brojne manifestacije i svjetska sportska natjecanja čiji su domaćini bili istarski gradovi. I ovim novim, danas sklopljenim partnerstvom, Istra će dobiti na još većoj vidljivosti i prepoznatljivosti te se dodatno pozicionirati kao sportska destinacija i destinacija za aktivni odmor. Ujedno ovo vidimo kao potvrdu da Istra itekako zaslužuje titulu Europske regije sporta koju ćemo ponosno nositi 2025. godine“.

- Ovo je vrsta suradnje kojom Istra uspješno umrežuje svoje komparativne prednosti s ključnim i globalno prepoznatljivim brendovima zbog čega su posljednjih godina sklopljena značajna strateška partnerstva. Pritom smo iznimno ponosni na sportsku orijentaciju naše regije i to ne samo kao domaćini sportskim spektaklima i vrhunskim sportašima na kondicijskim pripremama u našim destinacijama, već i kroz suradnju s TOP brendovima, a koju sada nastavljamo kroz novo uzbudljivo partnerstvo. Prestižna suradnja uključuje gradove Poreč i Umag kao kolijevke rukometnih i sportskih destinacija - naglasio je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istre.

U ime Grada Poreča-Parenzo gradonačelnik Loris Peršurić izjavio je: „Poreč je grad sporta. Poreč i Porečani žive sport svaki dan, a rukomet u svemu tome igra veliku ulogu. Posebno moram istaknuti svjetsko i europsko prvenstvo u rukometu nakon kojih je vrlo uspješna suradnja s Hrvatskim rukometnim savezom dodatno ojačala. Hrvatska rukometna reprezentacija nam se redovito vraća na pripreme, tu je i klupski rukomet te generacije mladih rukometašica i rukometaša.“

- Grad Umag ove godine obilježava 70 obljetnicu rukometa na svom području te je svakako nagrada, čast i privilegija biti dio projekta kojim se rukomet brendira i veže za grad Umag, Poreč, Istru i naravno Hrvatsku - istaknuo je u osvrtu na novo partnerstvo gradonačelnik Grada Umaga-Umago Vili Bassanese te zaključio: „Ovaj hvalevrijedan projekt je upravo najbolji sinergijski primjer gdje se spajaju turizam i vrhunski sport.“

A.M.