Hrvatska jedriličarka Elena Vorobjeva plasirala se na Olimpijske igre u Parizu!

Vorobjeva je na Europskom prvenstvu u Ateni osvojila 4. mjesto u klasi ILCA 6 što je bilo dovoljno da ispuni olimpijsku normu!

Vorobjeva je i posljednjeg dana EP-a, u plovu za odličja, bila četvrta, pa nije mogla dostići brončanu Francuskinju Louise Cerveru.

Rođena Moskovljanka, Elena Vorobjeva nastupila je na Olimpijskim igrama u Tokiju u jedrenju, u klasi „laser radial“, i zauzela je 12. mjesto. Na OI-ju u Londonu 2012. nastupila je za Rusiju, a 2016. se preselila u Split i dobila hrvatsko državljanstvo.

Hrvatsko jedrenje će tako u Parizu, osim Vorobjeve, imati još braću Šimu i Mihovila Fantelu u 49eru, Martina Dolenca u formuli kiteu i Palmu Čargo u jedrenju na dasci, dok je osigurano i jedno mjesto u klasi ILCA 7, koje će pripasti ili Tončiju Stipanoviću ili Filipu Jurišiću. Jurišić nije došao u Atenu jer se želio potpuno posvetiti pripremama za travanjsku regatu u Hyeresu, na kojoj će pasti odluka tko će otići na Olimpijske igre. 

Hrvatski olimpijski odbor uputio je čestitke  jedriličarki Eleni Vorobjevoj ostvarenu olimpijsku normu u klasi ILCA 6 za ovogodišnje Igre u Parizu!

J.T.