Hrvat iz Njemačke na ljetovanju u Rogoznici: “U moru sam okružen govnima, ljudi se ne pridržavaju mjera, a turista sve manje”

ROGOZNICA – Hrvat rođen u Njemačkoj, ne može se načuditi neredu kojeg redovito viđa u malom mjestu pored Rogoznice gdje ljetuje. Od fekalija u moru kojima je, kako kaže, redovito okružen, do potpunog nepridržavanja higijenskih mjera od strane lokalnog stanovništva. “Ako sam nekad i mislio da su turisti krivi, ove godine sam zasigurno promijenio mišljenje.

Pismo hrvatskog gastarbeitera (podaci poznati redakciji), prenosimo u cijelosti:

“Dragi Tim Morski.hr,

Rođen i odrastao sam u inozemstvu a obožavam doći u domovinu na ljetovanje. Od malena sam se zaljubio u Hrvatsku i sanjao sam se vratiti. No od toga ništa, jer sam osnovao obitelj u Njemačkoj i iman jako solidan posao.

Toliko obožavam Hrvatsku da sam osnovao vinski podrum u Njemačkoj i podupirem obitelji koji se s čežnjom posvete našoj divnoj prirodi. Ali izgleda da egzistencija ili pohlepa naše ljude tjera u suprotni smjer, uništiti ovo šta nam je karika! Postoji još jedna mogućnost a to je, da su mnogi građani čisto glupi!

Zašto vam to pišem? Evo danas i nekoliko dana zaredom plivam u divnoj Kalebovoj luci kraj Rogoznice u govnima. Da dobro ste čuli. Skoro svaki dan u podne sa strane Ražnja plutaju: tamponi, pelene, kurtoni i naravno ljepi komadići ljudskih ekskremenata. Polagano imam fetiš gledati, tko je šta jeo.

Pratim vaš portal i uvijek sam bio mišljena da je to stvar turista i bahatog ponašanja stranih investitora. Čitam razaranje morskog dobra, nasipavanja plaža itd. Na kraju konca, to je svejedno. Je li ja plivao kraj uređene i divlje plaže, ako plivam u govnima. I u još nešto sam uvjeren. Da svaki strani investitor štiti ono na čemu želi zaraditi. Znači, gradi cisternu i naruči redovito pumpu. Kao i ja.

“Nitko se ne pridržava pravila, a turista sve manje”

Sad je vrijeme za shit storm. “Lako je meni” i “bla bla bla…”, a oprostite, seljo iz kraja, boli njega ona stvar. Nije svaki hrvatski ili BiH građanin seljo. A pogotovo seljak zna biti mnogo pošteniji Čovik nego ono šta želim opisati. Retardirani, lukavi, prototip hrvatskog građanina koji istovremeno plače kad sluša pjesmu Miše Kovača a s**e po onome šta kaže da voli – čisti debil! Pravi manager. To su tražene vještine u velikim poduzećima.

Vidite – jučer na pumpi pitam mladića zašto ne nosi masku. Kaže: Boli ga k***c, mora brzo nešto obaviti za turiste. U Tommija, mesar nosi masku kao svi ostali djelatnici samo preko brade. Nitko se ne predzava pravila a turista sve manje.

Molim vas, tražite posao van Hrvatske – bit će te jako uspješni. Znam da nešto krivo činim ali iman potrebu to odgurnuti s moje savjesti.

LP Gastarbeiter”

D.G.