Hrabri mladić vesla od Lošinja do Raba kako bi skupio novac za djecu i invalidne osobe

RAB - Antonio Bujačić iz Malog Lošinja planira preveslati udaljenost 18,5 nautičkih milja između otoka Lošinja i Raba, a sve s humanitarnom notom. Jedan zaveslaj za deset kuna, kako bi u projektu „Veslajmo za one koji ne mogu“, pomogao rekonstrukciji novodobivenog prostora za rad s djecom u gradu Malom Lošinju i sufinancirati izgradnju dizalice za ulaz osoba s invaliditetom u more.- Na ideju sam došao krajem prosšlog ljeta kad sam ljetovao na Rabu, na otoku na kojem sam stekao mnoga prijateljstva i poznanstva.

Gledao sam s njihovog zvonika Sv. Marije  prema Lošinju i pala mi je zamisao da bih baš tu rutu mogao prijeći nečime što bi mi predstavljalo izazov, i pogledavši dolje prema Banovoj vili, zapazio sam turiste na kajaku i odlučio da će to biti kajak.

U idealnim uvjetima, 8 sati veslanja

Odradio sam neke manje fizičke pripreme zimi, te upravo ovih dana ulazim u zadnju fazu priprema za podvig.

Planirani datum je 12. kolovoz, naravno, ako vrijeme dopusti. Početak je iz lučice Sv.Martin na Lošinju, a cilj Banova Vila na otoku Rabu. Udaljenost je 18.5 milja.

Uz neke poluidealne uvjete, na Rabu bih trebao biti za cca 8 sati...

[caption id="attachment_112412" align="aligncenter" width="1100"]

Foto: Osobni album

Naziv ovog humanitarno - sportskog projekta je "Veslajmo za one koji ne mogu".

Jedan zaveslaj je 10 kn, te svatko tko želi, može uplatiti na žiro račun onoliko sredstava koliko može.

U pitanju su dvije udruge, "Ruka ruci" na Lošinju, ( HR 5424070001100056293 ) - ona će svoja sredstva utrositi u ulaganja za rekonstrukciju novodobivenog prostora za rad s djecom u gradu   i "Pinokio" na Rabu.    (HR 1724020061100572974 ) - oni će svojim sredstvima sufinancirati izgradnju dizalice za ulaz osoba s invaliditetom u more koji je inače projekt gospodina Dicka Spijkermena.

Obje udruge se bave pomoći djeci s poteškoćama u razvoju i s invaliditetom.

Iskreno se nadam kako ćemo svi zajedno ispisati jednu lijepu priču i da će ovo biti nekakva tradicija koja će se nastaviti.

Ovo isto tako može biti snažna poruka da sa zajedništvom, upornošću i vjerom možemo što god poželimo! - poručuje ovaj hrabri mladić.

D.G.