Hollywood se vratio u Dubrovnik – Snima se film The Islander 2

DUBROVNIK – Turističku posezonu umnogome nam je pokvarila loša epidemiološka slika. Dubrovnik bi u ovo bablje ljeto, osobito ako bi se “pogodilo” i lijepo vrijeme kao ovoga rujna, bio pun turista. Nažalost, grad je gotovo prazan. No dobra je vijest da je Dubrovnik i dalje veliki mamac za “filmaše”.

– U Dubrovniku se ponovno snima, a grad je zahvaljujući filmašima živnuo. Film “The Islander” ili “Otočanin 2” spaja znanstvenu fantastiku i avanturu, a riječ je o američko-hrvatskoj produkciji – izvijestila je za HTV reporterka Sandra Lacković.

Dodala je kako Amerikanci ne kriju zadovoljstvo time što u doba pandemije mogu bez problema i uobičajenih gužvi snimati u gradu, uz poštovanje epidemioloških mjera.

– Iako su Dubrovnik brojne europske zemlje stavile na crvenu listu, pa je turista sve manje, filmaši su napunili hotele i ostvarili oko 1000 noćenja. Za dvadesetak dana očekuje se dolazak još dviju filmskih produkcija. U gradu su usmjereni na pripremu sezone 2021, pa se nadaju da je ova, kao i prethodne filmske produkcije snimane u Dubrovniku, dobar marketing i promocija grada u svijetu. A sudeći prema reakcijama filmaša, oni bi se rado vratili kao turisti.

“Otočanin 2” znanstvenofantastična je obiteljska priča smještena u apokaliptično doba. Američko-hrvatska produkcija okuplja 80 članova filmske ekipe i stotinjak statista.

– Snimamo scene zajedno s Otočaninom 1, koji smo snimali prije 2 godine, snimali smo na Hvaru i Braču, sad završavamo oba filma, rekao je Neb Chupin, glavni producent filma.

– Zadovoljni smo, crew je odličan u Dubrovniku svi su jako profesionalni, kazao je Domagoj Mažuran, redatelj.

– Sve super prolazi, imamo puno sreće s vremenom, ljudi su navikli na snimanja u Dubrovniku tako da sve ide jako dobro, kazao je Tomislav Tepšić, producent.

Foto: Grad DUbrovnik

Amerikanci su zahvalni što uz epidemiološke mjere, u doba pandemije mogu snimati u Dubrovniku.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i sam je svratio na filmski set i istaknuo da interes filmske industrije za Dubrovnik ne jenjava te je najavio dolazak nove produkcije ekipe.

– Sve će se to, uvjereni smo, odraziti povoljno na turističku sezonu 2021., a za koju smo već počeli pripreme, kao i na lokalno gospodarstvo za vrijeme trajanja snimanja.

Snimanje SF filma „The Islander“ odvijalo se u Hrvatskoj, između ostalih lokacija na otocima Hvaru, Braču Pagu i Kornatima, tijekom svibnja i lipnja 2018. i nalazi se u post produkciji, a nakon završnih snimanja u Dubrovniku, očekuje se da bi uskoro mogao stići pred publiku u kino dvoranama.

D.G.