HGSS organizira izložbu svojih urnebesnih objava s Twittera

MAKARSKA – On su hrabri, okretni, neumorni, prvi stižu kad netko zapne na planini, svega se nagledaju i naslušaju, a za mnoge situacije ne mogu ni sami vjerovati da su se dogodile. Cijela Hrvatska, ali i Europa smijala se njihovim objavama na Twitteru, a uskoro ćemo ih opet moći vidjeti na izložbi u Makarskoj.

Hrvatska gorska služba spašavanja predstavlja moderne heroje koji bez obzira na vremenske uvjete i izgled terena, gotovo svakodnevno idu u akcije spašavanja. U ljetnim mjesecima najčešće spašavaju neopremljene turiste koji su u japankama i bez vode odlučili poći do vrha Biokova, jedne od najopasnijih hrvatskih planina. Upravo su na račun takvih akcija imali najsmješnije objave.

HGSS-oci su već predstavili svoje najkreativnije objave s Twittera na izložbi #HGSS70 u povodu 70. obljetnice njihova postojanja, a zbog humoristično/ciničnih tweetova proglašeni su omiljenim komunikatorom u javnome prostoru.

Izložba se otvara 20. srpnja u Gradskoj galeriji Antun Gojak u Makarskoj, moći ćete je pogledati do 1. kolovoza. Detalji se nalaze na Facebook stranici HGSS-a.

K.B.