HGSS i NP Mljet potpisali sporazum o 24-satnom dežurstvu tijekom sezone

MLJET – Ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Mljet” Ivan Sršen i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Granić potpisali su sporazum o 24-satnom dežurstvu HGSS-a u sezoni 2022., od početka lipnja do početka listopada.

Izvrsna suradnja NP Mljet i Gorske službe spašavanja traje već nekoliko godina. Rezultirala je povećanjem sigurnosti posjetitelja ne samo u vidu pružanja pravodobne pomoći na terenu, već i u boljem opremanju pješačkih i planinarskih staza te poboljšanju i digitalizaciji terenskih karata, koje se od ove godine mogu koristiti i putem Google aplikacije za navigaciju po Parku.

Osim toga, suradnjom na europskom projektu opremljena je ispostava HGSS-a u prostoru koji je osigurala Općina Mljet i nabavljeno je jedno brzo plovilo, a vozilo za ispostavu je osigurala Javna ustanova.

Sve navedeno, uz prisustvo rendžera Nacionalnog parka Mljet i ostalih žurnih službi otoka Mljeta, garancija je za sigurnost posjetitelja, naročito sve brojnijih planinara u istraživanju preko 200 km šumskih pješačkih staza ovog najzelenijeg hrvatskog otoka.

I.B.