HGSS i HRZ helikopterom spašavali pastira s Biokova

MAKARSKA – Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja iz Makarske u petak su pritekli u pomoć jednom pastiru. Naime, u ranim popodnevnim satima stigla je dojava od kolega iz HGSS stanice Dubrovnik, ispostava Neretva, kako se pastir koji se nalazi na predjelu Biokova (Rilić) ne javlja na pozive a koji se dan ranije žalio na bolove u lijevom dijelu tijela, ruku i nogu.

– Dogovoreno je kako će kolege otići izviditi situaciju te su po samoj dojavi članovi HGSS stanice Makarska stavljeni u pripravnost. Dolaskom kolega do pastira, ustanovljeno je njegovo zdravstveno stanje loše, te je pokrenut protokol za podizanje helikoptera HRZ-a.

Dolaskom helikoptera u Makarsku, timu letača spašavatelja priključuje se liječnica iz HGSS stanice Makarska te jedan član u pratnji. Nakon liječničkog pregleda pastira, odlučeno je kako će se isti transportirati hitno do HMS Makarska na daljnju obradu.

Malo prije 19:00 sati unesrećeni pastir je i predan HMS Makarska. Dolaskom svih spašavatelja u bazu završena je još jedna intervencija na Biokovu.

Ovim putem zahvaljujemo i HRZ-u koje je prepoznalo hitnost stanja u kojem se unesrećeni pastir nalazio – poručuju iz HGSS-a.

D.G.