Hedonistička utrka uz vinograde i maslinike na južnim obroncima Vodnjana

VODNJAN – Uvod u današnju, 10. Vodnjansku špaletu, tradicionalno se održao uz hedonističku utrku Špaleta Run. Prvoplasirani u muškoj i ženskoj konkurenciji na 6 kilometara – Lucija Šćur i Edin Čović

Kao i dosadašnjih godina, prije službenog otvaranja održana je još jedna iz serijala Teći Isti Piti utrka uz vinograde i maslinike na južnim obroncima Vodnjana.

Domaćini su pripremili prigodne darove za troje najbržih u konkurenciji rekreativaca na tri kilometra te izdržljivijih natjecatelja na duplo dužoj dionici od šest kilometara, dok je ukupne pobjednike u obje kategorije na cilju čekalo ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Nakon proglašenja pobjednika, svi su se natjecatelji nastavili družiti i degustirali razne gastro delicije. Na meniju je bila špaleta na nekoliko načina; s kapuzom i palentom, u bijelom šugu s pljukancima i neizostavna pinca za sve one kojima je nakon utrke bilo potrebno i malo šećera, piše Glas Istre.

Nekolicina trkača i trkačica je iskoristilo priliku i uz pratnju najmlađih članova obitelji prošetali su po maslinicima i družili se s domaćim životinjama jer je Uskršnji ponedjeljak bio kao stvoren za provesti ga u prirodi, na svježem zraku sa svojim najmilijima.

Z.G.