HDZ-ov Vice Mihanović: “Pokušavaju opstruirati projekt splitske luke u koju bi bilo izmješteno 50 tisuća kamiona i vozila”

SPLIT – Ravnatelj Lučke uprave Split i predsjednik tamošnjeg HDZ-a Vice Mihanović smatra da netko pokušava opstruirati projekt izgradnje luke Stinice. Tvrdi da bi realizacijom tog projekta iz centra Splita bilo izmješteno oko 50.000 vozila i kamiona.

“Isti akteri i sličan koncept opstrukcije projekta Stinice događa se danas, kao što su pokušavali opstruirati Istočnu obalu prije početka izgradnje, a isto očekujem i kada krenemo u realizaciju novog međunarodnog putničkog terminala vrijednog 52 milijuna kuna sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Uvijek je prisutno traženje načina kako da se nešto ne napravi uz javljanje naknadne pameti, a svima nam je na ponos kad se realizira jedan projekt poput Istočne obale po kojoj će na današnji lijep i sunčan dan s guštom prošetati i staro i mlado, po novoj gradskoj šetnici koja Splitu daje dodanu vrijednost, a Grad Split je koštala 0 kn zahvaljujući EU fondovima i Vladi RH.

Isto je i sa Stinicama. Riječ je o ozbiljnom i zrelom strateškom projektu Vlade RH i EU vrijednom 334 milijuna kuna, za koji ćemo aplicirati na EU fondove te čiji radovi uskoro kreću. Njegovom realizacijom možemo odmah na Stinice prebaciti gotovo 50 000 vozila i kamiona koji prođu kroz gradsku luku na relaciji Split-Ancona, i na taj način značajno rasteretiti začepljenu gradsku luku koja će ostati za domaći i linijski promet te naše otočane. Ovakav projekt bez dileme je koristan za grad i stavit će nas uz bok sa Šibenikom, Zadrom, Rijekom te ostalim gradovima koji žurno ulažu europski novac u svoje lučko područje.

Realizacija Stinica je pred početkom, a neutemeljene (nadam se i ne zlonamjerne) kritike nas neće pokolebati. Najlakše je ne raditi i naći opravdanje te istovremeno kritizirati one koji pokušavaju nešto napraviti.

U svom mandatu realizirat ću više od milijarde kuna projekata lučke infrastrukture i svjestan sam da takva brojka neće oduševiti svakoga, ali kad sam ulazio u ovaj posao odlučio sam se ne opterećivati zlim jezicima dok znam da radim za interes grada i građana. A projekte koje smo realizirali i koje ćemo realizirati građani su već itekako prepoznali – to su svakako Istočna obala i ribarska luka Brižine, a jednako uspješno ćemo realizirati i Resnik, međunarodni putnički terminal i Stinice te rekonstrukciju i proširenje gata Sv.Petra.

Dok je tako nastavit ću i dalje osluškivati potrebe građana i truditi se dati maksimum u okviru svojih mogućnosti!”, poručio je Vice Mihanović.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

U Splitu niče nova teretna luka u koju će moći pristati i kruzeri