HDZ i koalicijski partneri žele zabraniti festival na Cresu: "To su perverzije!"

Riječ je o festivalu burleske, cabareta i cirkusa koji se u tom gradu održava od 2022. godine, a ove je godine zakazan za razdoblje od 20. do 29. svibnja.

Ovaj se festival imena Fringe Festival ističe kao mjesto gdje se susreću i povezuju umjetnici, filmski stvaraoci, glazbenici i kulturnjaci, nudeći priliku za sudjelovanje u brojnim radionicama i prezentacijama, te za upoznavanje s creskom i hrvatskom kulturom.

Ne, ne i ako pitate HDZ-ovce i njihove koalicijske partnere na Cresu. Oni ovaj festival smatraju za nekakvu subverzivnu "đavolju smotru" koja sadrži neprimjerene plesne performanse, golotinju i izjave te povike koje oni smatraju nemoralnima, piše Novi List. Drugim riječima njima je festival jedna velika perverzija koja se događa u neprimjerenim terminima kada se "djeca vraćaju s plaže, idu s roditeljima ili prijateljima na sladoled ili do trampolina."

- Želimo li da djeca u jednom gradu – Prijatelju djece budu izložena jednom ovakvom programu punom vulgarnosti i perverzije? Pomicanje termina održavanja u kasnije sate što se uradilo lani nije rješenje. Zašto djeca ne bi nakon 21 h, recimo prošetala sa svojim roditeljima do centra grada? Nije zanemarivo ni to što svoje nezadovoljstvo i neshvaćanje za potrebom ovakvih sadržaja iskazuju i naši gosti (turisti) koji se žale na buku koju izvođači svojim povicima i glazbom, a onda i reakcijama gledatelja uzrokuju do kasno u noć - navodi se u prijedlogu o zabrani festivala. 

HDZ-ova koalicija koju u pokušaju zabrane Fringe Festivala predvodi vijećnik Roby Orlić tvrdi da se performansom kojeg izvode sudionici ovog festivala direktno  narušavaju i ugrožavaju prava djece, ali i ostalih građana koji su "izloženi neprimjerenim i nemoralnim sadržajima. Zabrana festivala posljednja je točka na dnevnom redu 24. sjednice gradskog vijeća.

View this post on Instagram

A post shared by Cres Fringe Festival (@cres_fringe_festival)

Quiz Maker

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Oslobođena zadarska sutkinja, optužena za krađu u trgovačkom centru: “Zaboravila da nije platila”
SPLIT/ZADAR - Općinski sud u Splitu nepravomoćno je oslobodio sutkinju Trgovačkog suda u Zadru kojoj se sudilo zbog optužbe za produljeno kazneno djelo krađe, javlja Dalmatinski portal. Sutkinju se teretilo da je u dva navrata iskoristila nepažnju osoblja u trgovini C&A u centru Supernova Zadar i uzela razne