HANFA donijela rješenje kojim odobrava ponudu Tankerske za preuzimanje Atlantske plovidbe

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je na sjednici u srijedu donijelo rješenje kojim se odobrava zahtjev Tankerskoj plovidbi iz Zadra za objavljivanje ponude za preuzimanje Atlantske plovidbe iz Dubrovnika.

Cijena koju se Tankerska plovidba obvezuje platiti u ponudi za preuzimanje, iznosi 53,60 eura po redovnoj dionici društva.

U priopćenju Hanfe ističe se da je prema provedenoj analizi trgovanja te potvrdi Zagrebačke burze o prosječnoj cijeni dionica Atlantske plovidbe, utvrđeno da je ponuđena cijena u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju dioničarskih društava. 

Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je 27. listopada 2023., jer je u procesu dokapitalizacije Tankerska plovidba kupila dodatnih 683.501 redovnih dionica Atlantske plovidbe.

Time je s ukupno 39,10 posto udjela u temeljnom kapitalu i 39,19 posto dionica s pravom glasa postala najveći dioničar Atlantske plovidbe. Prije dokapitalizacije, Tankerska plovidba već je bila vlasnik 6,45 % redovnih dionica s pravom glasa Atlantske plovidbe.

A.B.