HAK: pojačano na A1 u oba smjera

Promet je prijepodneva pojačan na svim važnijim cestama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima, javlja Hrvatski autoklub.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče osobito je gust promet između Zagreba i Zadra u oba smjera, no bez dužih čekanja na naplatama Lučko i Demerje. Na Istarskom ipsilonu promet je pojačan prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije, kod tunela Učka i na čvoru Matulji. U oba smjera je gust promet i na Krčkom mostu, prema kopnu vozi se u koloni dugoj oko 4 kilometra.

HAK javlja i da je Pelješki most od jučer pa do subote, 20. kolovoza u noćnim satima između 22 i 6 sati ujutro zbog ispitivanja opreme u tunelima za sav promet zatvorena državna cesta D674 između čvorova Brijesta i Zaradeže. Pri tom podsjećaju da su Pelješki most i pristupne ceste namijenjeni isključivo prometu motornih vozila.

Zbog izgradnje druge cijevi tunela Učka, vozi se uz privremenu regulaciju prometa. Između čvorova Lupoglav i Vranja (A8) zabranjen je promet za izvanredne prijevoze šire od 3 metra, a posebna je regulacija prometa u vrijeme miniranja.

Zbog radova za dio vozila zatvorena cesta Gračac-Knin  

Od danas pa do 18. studenoga na državnoj cesti DC1 Gračac-Knin zbog radova na nadvožnjaku Sučević bit će zabranjen promet za teretna vozila i autobuse i sva ostala vozila čija ukupna masa premašuje 3,5 tone. Obilazak je kroz Gračac-Obrovac-Benkovac-Knin. Ostala vozila prometuju naizmjence, uz semafore, javlja HAK.

Zbog održavanja auto utrke Formula driver Ogulin u nedjelju 21. kolovoza u vremenu od 7 do 19 sati za sav promet bit će zatvorena dionica županijske ceste iznad sela Puškarići do ŠRC Kneja. Promet prema naseljima Bjelsko, Jasenak i Drežnica te prema Ogulinu biti će propuštan svaka dva sata, obavještava HAK.

Pomorski promet zasad teče bez problema.

V.K.