GUŽVA NA SILBI Tri katamarana stižu istovremeno

SILBA – Hit destinacija posljednjih godina za sve željne mira i izolacije, ovog ljeta je ovaj otok posebno došao do izražaja. Nakon što je Županijska lučka uprava Zadar dovršila sanaciju i produžila lučki gat, na Silbi je ostvarena mogućnost sigurnijeg pristajanja brzobrodskih morskih linija. No ono što je na Silbi uobičajeno, za mnoge zatečene današnjim prizorom, u najblažu ruku je – neobično.

Tri katamarana, odnosno brzobrodske linije stigle su doslovno u identično vrijeme i stvorile nepotrebnu gužvu na otoku, na kojem istodobno ionako može boraviti tek nekoliko stotina, možda i koja tisuća ljudi. Učinilo se u jednom trenutku da se doslovno sve što diše na Silbi sjatilo u 17.20 na produljeni novi gat za kojeg su danas mnogi putnici komentirali da bi ga “trebalo produljiti”.  No možda ne treba to, već samo pripaziti i bolje organizirati vozne redove, posebno u vrijeme pandemije koronavirusa, kad se svi busaju u prsa o poštivanju epidemioloških mjera.

Foto: Denis Dvoržak

– Do sada su išla 2 katamarana, ali od ove godine je još jedna tvrtka uvela liniju Rijeka-Krk-Rab-Silba-Zadar, pa uz vezu Premuda-Silba-Olib, plovi i trajekt Silba – Zadar, može se reći da je otok dobro povezan – kaže nam zagrepčanin s vikend adresom na Silbi Denis Dvoržak, koji dodaje kako je ovog ljeta na otoku bilo doista dosta ljudi, pa da nema sad problema s crvenim listama u Sloveniji i Austriji, bilo bi ih i više.

U međuvremenu, hrvatska logika ne zaobilazi ni otočke redove plovidbe, a kako je to izgledalo danas na Silbi, pogledajte na fotografijama.

Foto: Denis Dvoržak

J.G.

PROČITAJTE JOŠ:

“PUCALE SU CIME” Kapetan najžilavijeg trajekta o pokušaju pristajanja na Silbu usred nevremena