GRAND FONDO PODGORA Biciklistička utrka u kojoj će sudjelovati 100 biciklista

PODGORA – Na širem području Podgore u subotu 29. svibnja održat će se  biciklistička rekreativna manifestacija  pod nazivom „Gran Fondo Podgora“, na kojoj će sudjelovati oko 100 biciklista.

Biciklistička utrka održat će se u planiranom vremenu od 10.00 sati  do 13:20 sati.

Trasa kretanja biciklista:

Start u mjestu Podgora (riva) – D8 – Makarska – Dubci – D 39 – Zadvarje – Šestanovac (skretanje u Šestanovcu prije kružnog toka) – D62 – Zagvozd  – Kozica – ŽC 6199 – D 512 – Gornja Podgora –  ŽC 6198 – Podgora (riva).
Veći dio utrke odvija se u redovnom režimu prometa uz propuštanje na semaforiziranim raskrižjima i raskrižjima gdje pravac kretanja biciklista nema prednost prolaska u odnosu na postavljenu prometnu signalizaciju.

U zadnjem dijelu utrke, od raskrižja DC 62 i ŽC 6199 do cilja u mjestu Podgora promet će se pojedinačno po određenim dionicama zatvarati za sav promet dio prolaska biciklista.

Iz policije mole sve sudionike u prometu da poštuju privremenu prometnu signalizaciju, upute i zapovijedi policijskih službenika, te savjetujemo da u navedenom periodu, ukoliko je to moguće, koriste alternativne prometnice.

D.G.