Gradsko vijeće Bakra upozorilo da Luka Rijeka ugrožava živote i zdravlje Bakrana

BAKAR - Na aktualnom satu gradskog vijeća Bakra jedan od vijećnika osvrnuo se na problem terminala za rasuti teret u Bakru, odnosno na nebrigu za zdravlje stanovnika od strane Luke Rijeka.  

Vijećnika Borisa Petkovića zasmetalo je što nakon medijske reakcije gradonačelnika Bakra Tomislava Klarića na ugrožavanje zdravlja Bakrana, ali i samih lučkih radnika, odgovorni u Luci skreću s teme i skrivaju stvarni problem.

Kada se ukaže na zagađenje koje uzrokuje bakarski terminal, rukovoditelji Luke odgovaraju da je u luci zaposleno 700 ljudi, da od Luke žive njihove obitelji, agencije i špediteri. Petković se pita kakve to veze ima s problemima bakarskog terminala, prenosi Tunera.info.

Smatra da je spominjanje radnih mjesta samo odvlačenje pažnje s problema. Na ekološkom planu se nije učinila ništa, ili u najmanju ruku ništa što bi građani Bakra doživjeli kao pomak u problemima koje izaziva terminal, upozorio je.

- Čestitamo Luci na povećanju prometa. Povećanje prometa je išlo preko leđa Bakrana, preko leđa njihova zdravlja. Iz ureda Luke Rijeka, u obnovljenoj zgradi, lijepo izgleda pogled na jahte. Nama u Bakru to izgleda ponešto drugačije. Crno, prašina, lebdeće čestice, zagađenje mora. Kada ćemo iz Rijeke čuti nešto o zaštiti zdravlja ljudi i radnika u bakarskoj luci? Kada ćemo nešto čuti o zaštiti mora, o konkretnim planovima i rokovima realizacije - pita se vijećnik Petković.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon zagađenja zaljeva, jutros u Bakru drugačija slika - Na teren izišli Lučka kapetanija i Dezinsekcija
Nakon što nam je čitatelj jučer poslao fotografije novog zagađenja površine Bakarskog zaljeva, jutros ipak nešto drugačije snimke šalju iz Lučke kapetanije Rijeka. - Nakon zaprimljenog, djelatnici Lučke kapetanije Rijeka su izašli na teren kao i ponovno jutros, a o čemu Vam šaljemo i učin…
Tužne slike iz Bakra: “Nadam se da će jednom netko odgovarati za ovo!”
Čitatelj iz Bakra šalje nam fotografije po tko zna koji put zagađenog Bakarskog zaljeva. - Šaljem Vam slike iz Bakra grada. Slike govore same što dopuštate u mojem rodnom zavičaju. Svako dobro u Novoj 2023 u nadi da netko jednog dana odgovara za učinjeno - kazao je uz