Gradske brodske linije do Martinske i Jadrije oduševile Šibenčane i goste

ŠIBENIK – I ovog ljeta brojni su Šibenčani uživali na kupanju na omiljenim gradskim kupalištima zahvaljujući gradskim brodskim linijama koje su tri mjeseca prometovale do Martinske i Jadrije, zadovoljno trljaju ruke u Gradu Šibeniku.

Brodovi ‘Avalon’ i ‘Plima’ uspješno su odradili još jednu sezonu, a zadovoljstvo Šibenčana, ali i njihovih gostiju pokazuje da je gradska brodska linija pun pogodak. Nakon prošlogodišnjeg uspostavljanja kružne brodske linije do Martinske, koja je polučila veliki uspjeh, ove je godine uvedena i gradska brodska linija do Jadrije.

– Upravo su zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, glavni razlozi zbog kojih smo i ove godine uspostavili brodsku liniju, koja se pokazala i kao dobra nadopuna ponudi grada Šibenika. Na ovaj način nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu – poručio je Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

Brod ‘Avalon’ je tako postao sinonim za prijevoz do Martinske, dok je ‘Plima’ oduševila ‘jadrijaše’ koji su svaki dan mogli uživati u ugodnoj vožnji do kultnog gradskog kupališta.

– Za razliku od lanjske sezone, ove godine bilježimo porast korištenja pruge i to pretežito među domaćim ljudima i domaćim gostima koji su prepoznali kvalitetu projekta. Nažalost, izostao je veliki broj turista zbog pandemije, ali takva je situacija na globalnoj razini – kazao je Dragan Slavica iz Avalon Yachtinga, koncesionara brodske linije za Martinsku.

Osim izbjegavanja gužvi na cestama, pristupačne cijene karata i brodska vožnja uz najljepši pogled na Šibenik i Kanal sv. Ante, samo su neke od prednosti brodskog prijevoza.  Iza gradskih brodskih linija je druga odrađena ljetna sezona, a sudeći prema reakcijama građana i stranih i domaćih gostiju, postaju neizostavni dio ljetne ponude grada Šibenika.

Do sljedećeg ljeta brodovi gradske linije opraštaju se od svojih vjernih putnika, a dogodine se vraćaju u punom sjaju, poručuju iz Grada Šibenika.

D.G.