Gradonačelnik čestitao Zlarinjanima 100 godina turizma - Zlarin je pojam mira, ugode, prirodnih ljepota...

Svečana obilježavanje obljetnice pod nazivom ‘100 godina zlarinskog turizma’ održat će se večeras, u četvrtak, pred kućom Šare Hrvatskog centra koralja s početkom u 20 sati.

Ovom prigodom odat će se počast svim sudionicima koji su još davne 1922. godine osnovali ‘Društvo za poljepšavanje i promet strancima’ nakon čega je uslijedio niz turističkih aktivnosti koje su obilježile budući razvoj otoka. Od prvih vila i pansiona, izleta s brodom Nirvana, taverni i restorana, gradnje hotela, kupališta, tiskanja turističke brošure i razglednica do organiziranja raznih kulturno-zabavnih manifestacija, u sto godina Zlarin je doživio i preživio mnogobrojne prepreke.

Ipak, običaji i bogata kulturna baština se sačuvala te i danas kroz brojna društva i organizacije Zlarinjani s ljubavlju rade na napretku i obogaćivanju otoka, piše Šibenski portal.

Gradonačelnik Željko Burić čestitao je 100. godišnjicu turizma svim Zlarinjanima, a osobito onima čija je djelatnost vezana uz turizam, na kontinuitetu i kvaliteti koju su uspjeli izgraditi.

– Stanovnicima diljem naše domovine, također i inozemnim gostima, Zlarin je pojam mira, ugode, prirodnih ljepota, kulture, tradicije i gostoljubivih domaćina. Na tom tragu vam želimo uspjeh i u narednih 100 godina, a vjerujemo da će i nove investicije, kao što je Hrvatski centar koralja, pridonijeti da se i Zlarin i koraljarstvo po kojemu je poseban, još bolje pozicionira na karti hrvatskih bisera – poručio je gradonačelnik Burić.

I.G.