Gradonačelnica Supetra objavila snimku: “Ovo je provala u vatrogasni dom”

SUPETAR – Već nekoliko dana traje otvoreni sukob gradonačelnice Supetra Ivane Marković s lokalnim hotelom Svpetrvs oko zemljišta. Vlasnik hotela tvrdi da je zemljište privatno, dok Marković naglašava da se radi o zemljištu na koje hotelski lanac nema pravo. Unatoč tome, hotel je angažirao zaštitare koji ne daju nikome pristup prostorijama bivšeg vatrogasnog doma, a gradonačelnica je danas objavila snimku, za koju tvrdi da se radi o provali od prije nekoliko dana.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“Pravna država je ona država koja se kao cjelina temelji na vladavini zakona i prava.

To je država u kojoj svi građani, u slučaju kršenja njihovih prava, imaju pravo na zaštitu istih od strane njenih institucija.

To je država u kojoj njeni građani, u slučaju kršenja njihovih prava, imaju na raspolaganju pravna sredstva obrane od svih drugih subjekata, bez obzira na njihov društveni položaj i moć.

To je država u kojoj se slobode građana ne mogu ograničavati izvan okvira koji su unaprijed zadani zakonima.

To je država u kojoj je nezamislivo da njene institucije ne reagiraju na činjenicu da se nasilno, pod krinkom noći i kapuljača, od nepoznatih i neindetificiranih osoba provaljuje u tuđu imovinu koju u ovom specifičnom slučaju koristi jedna udruga, vatrogasci.

To je država u kojoj se, ako za to postoje osnove, u posjed ulazi pravnim putem, zakonski i sudskim ovršiteljem a ne pod krinkom noći i kapuljača niti dvadesetak koraka od stambenih zgrada, srednje škole i nogometnog igrališta na kojoj treniraju naša djeca.

Video: Snimka provale s nadzorne kamere u noći 24.4.2022.”, objavila je gradonačelnica Supetra, Ivana Marković.



I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija prijavila komunalce koji su rušili ilegalan zid na Braču i aktivisticu jer je rekla policajcima da glume gljive