Gradi se nova zgrada Međunarodnog putničkog terminala u splitskoj luci

SPLIT – Ravnatelj Lučke uprave Split, Vice Mihanović danas je na sastanku s koordinatorom projekta Zvonimirom Savićem u Vladi RH dogovorio dinamiku provođenja projekta izgradnje novog putničkog terminala u gradskoj luci.

– Ovaj projekt je pomno planiran, a znači kontinuitet ulaganja u razvoj istočne obale i revitalizaciju splitske luke. Tome svjedoči činjenica da je skladu s Programom i Strategijom Vlade te ostalim strateškim dokumentima, uz čvrstu podršku resornog Ministarstva, na čelu s ministrom Butkovićem i suradnicima, koje je dalo veliki doprinos. U konačnici je projekt uzdignut na europsku razinu te je odobren i od strane Europske Komisije – kazao je Vice Mihanović.

Foto: Facebook

– Njegovom realizacijom Split će dobiti novu zgradu Međunarodnog putničkog terminala, što će biti od nemjerljive važnosti za poboljšanje kvalitete i sigurnosti domaćeg i međunarodnog putničkog prometa. Tim više što uskoro očekujemo ulazak u schengenski prostor – poručio je.

Projekt se nalazi među 140-ak ključnih Vladinih projekata vrijednih 43 milijarde kuna, za koje postoji zeleno svjetlo i sredstva su osigurana.

D.G.