Građevinar uzeo novac i obećao izgraditi ugostiteljski objekt na Cresu, pa "zaboravio"

CRES - Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom, starosti 44 godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara u gospodarskom poslovanju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 44-godišnji osumnjičenik, kao odgovorna osoba građevinske tvrtke s područja Primorsko-goranske županije u travnju 2020. godine potpisao ugovor s 61-godišnjom hrvatskom državljankom o izgradnji turističkog objekta na području otoka Cresa. Pri tome je i primio novčani predujam od oko 50 000 kuna.

Budući da u tri mjeseca od potpisivanja ugovora gradnja objekta nije ni započela, oštećena stranka je tražila od 44-godišnjaka da u ime tvrtke potpiše sporazum o raskidu ugovora o gradnji i vrati uplaćeni novac. Iako je osumnjičenik na to pristao i krajem lipnja 2020. potpisao traženi sporazum,  do danas nije ispunio ugovorene obveze i vratio uplaćena novčana sredstva čime je sebi i tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist.

Dovršetkom istraživanja, 44-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

I.B.