Građani su prošlo ljeto u Dubrovniku srušili zid i obranili pomorsko dobro! Sudski vještak potvrdio: "Otpilana ograda bila je na pomorskom dobru!"

Obranu pomorskog dobra od strane Igora Legaza i pridruženih mu građana prošlo ljeto nisu podržale dubrovačke vlasti i ocijenile su je kao neprihvatljivu samovolju. Nije li i izgradnja zida od strane hotelskog okupatora također neprihvatljiva samovolja?

I župan i gradonačelnik zauzeli su stav - "ja nisam ni za što". Oni dakle ne podržavaju građansku akciju oslobađanja pomorskog dobra, ali niti napad djelatnika okupatorske hotelske kuće na Legaza. Po njima su zakazale institucije. No, u ovom je slučaju građanima institucija koje zakazuju bilo "puna kapa" pa su pomorsko dobro i put do mora oslobodili sami.

Nakon nekoliko pet mjeseci stiglo je i mišljenje stalnog sudskog vještaka geodetske struke dipl. ing. geod. Mladena Galinovića. On je o samom događaju napisao punih 20 stranica i utvrdio kako se otpilana ograda zaista nalazila unutar pojasa pomorskog dobra.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

POČELA JE GRAĐANSKA REVOLUCIJA Dubrovčani oslobodili pomorsko dobro od okupatora!
Igor Legaz uz pomoć građana otpilao je danas ogradu i kameni zid na puteljku upisanom kao pomorsko dobro kod Ville Elite. Jutros u 7 sati, kako je i najavljeno, počela je radna akcija uklanjanja ograde i zida, a koji su smješteni na pomorskom dobru između Levanta i Ville