GRAD SPLIT UPOZORIO: Zbog nevremena ojačajte cime, učvrstite tende i uklonite suncobrane

SPLIT – Kako smo već prethodno izvijestili, crveni meteoalarm izdan je danas za cijeli Jadran. Zbog orkanskog juga, iznadprosječnih padalina i posljedično buijica iz Grada Splita pozivaju na oprez i upozoravaju građane da pripaze sebe i svoju imovinu.

– Kako su upozorili meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, sutra, u nedjelju, na cijelom Jadranu puhat će jako do olujno jugo koje će na moru imati udare do 130 km/h. U Splitu će najjače jugo puhati između 15 i 18 sati, kada će udari prelaziti 100 km/h.

S obzirom na kišu koja pada već nekoliko dana, molimo građane na izniman oprez prilikom boravka vani, jer bi vjetar mogao lomiti grane i stabla, osobito na području Marjana, Mosora i drugim zelenim dijelovima grada.

Prema meteorolozima, ekstremna kiša kakva je bila u četvrtak, a koja je ujedno i druga najveća dnevna količina oborine od početka službenih meteoroloških mjerenja, sutra se neće ponoviti.

No najavljuju neverine u večernjim satima i poremećaje u prometu morem, pa bi bilo dobro putovanja na otoke odgoditi za ponedjeljak, a na svojim brodicama provjerite i ojačajte cime, učvrstite tende i uklonite suncobrane.

Pazite na sebe i druge, pazite i na svoju imovinu! – poručuju iz Grada Splita.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

CRVENI METEOALARM ZA CIJELI JADRAN Jugo do 130 km/h, velike količine oborina i bujične poplave!