Grad Šibenik provodi javno savjetovanje u vezi brodskih linija za Martinsku i Jadriju

ŠIBENIK – Grad Šibenik treću godinu zaredom uspostavlja uspješnu kružnu brodsku liniju na relaciji Mandalina  – Šibenik – Martinska koja će prevoziti putnike od 15. lipnja do 15. rujna 2021. godine, a također se nastavlja i brodska linija Šibenik – Jadrija koja će vršiti prijevoz putnika u istom terminu.

U tu svrhu Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, od 30. travnja do 15. svibnja, provodi Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u vezi brodskih linija za Jadriju i Martinsku.

Grad poziva sve zainteresirane građane da se izjasne u vezi termina polaska linija od Šibenika do Jadrije i od Šibenika do Martinske te obratno. Također, Grad zanima jesu li građani zainteresirani za kupnju mjesečne ili ljetne karte, i ako jesu, po kojoj cijeni.

Zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, s naglaskom na javni prijevoz, glavni su razlozi ponovne uspostave brodske linije, koja se pokazala i kao dobra nadopuna turističkoj ponudi. Na ovaj način nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu.

Građani mogu poslati svoje primjedbe najkasnije do 15. svibnja 2021. godine, a obrazac sudjelovanja u savjetovanju sa zainteresiranom javnošću mogu preuzeti OVDJE.

I.B.